Reseguide för Florens

Skräddarsydda reseupplevelser med Florens reseguide

Uffiziernas galleri

Uffizierna är det äldsta konstgalleriet i världen. Detta är en unik upplevelse för dig som vill fördjupa dig i Florens konstnärliga bakgrund och historia.
Renässansen med sina målningar och antiken med sina statyer är stjärnorna i detta världsberömda galleri. Du kommer att känna igen berömda originalmålningar som du har sett i böcker och tidskrifter, t.ex. Cimabue, Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafael, Tizian och många andra.
Anpassa din museiupplevelse. Det finns ingen anledning att skynda sig till slutet av turen. Du kan stanna inne i museet till stängningsdags!

Florens guide Valentina Fodde & Elisa Gurau

Florence Tourist Guide -Gli Uffizi a Firenze

Accademia-galleriet

Accademia-galleriet är ett av de mest kända museerna i världen idag.
Under din semester i Florens får du inte missa att träffa en av världens mest kända och eklektiska konstnärer: Michelangelo!
Njut av hans mest kända verk, Davidstatyn, men även I Prigioni, San Matteo och Pietà av Palestrina. Den unge Michelangelo skulpterade Davidstatyn på tre år, med utgångspunkt från ett enormt block av råmarmor.  Resultatet blev en absolut vacker och imponerande skulptur, en verklig ikon för renässansens ideal.
Det är verkligen en upplevelse som man bara får uppleva en gång i livet när man står framför David.
I slutet av rundturen har du möjlighet att stanna inne i museet så länge du vill.

Florens reseguide Valentina Fodde & Elisa Gurau

Florence tourist guide

Bargello-museet

Det magnifika befästa Bargellopalatset var stadens första offentliga byggnad (1255).
Det har en vacker och stram innergård och ett högt torn med en karm.
Det har fått sitt namn av Bargello, som betyder “gardesmästare”, som hade sitt säte här på 1500-talet.
Du kommer att få chansen att beundra mästerverk som David av Donatello, Bacchus och Tondo Pitti av Michelangelo, Merkurius av Gianbologna, förutom den magnifika glaserade terrakotta av Giovanni och Andrea della Robbia.
I slutet av den guidade rundturen kan du stanna kvar i museet så länge du vill… missa inte den viktiga samlingen av islamisk konst, som varken elfenbensrummet eller vapenhuset.

Florens reseguide Elisa Gurau & Valentina Fodde

Florence Tourist Guide -Ponte Vecchio all'alba

Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio har från det att grundstenen lades till idag varit stadens maktsäte och Florens hjärta, och även nu fungerar det som stadshus.
Dess historia går tillbaka till 1299, då arbetena inleddes efter en ritning av Arnolfo di Cambio.
Det upplevde en fantastisk “guldålder” när familjen Medici flyttade sitt residens dit från Palazzo Medici.
Byggnaden, som var utformad för att inrymma de florentinska kontoren och magistraterna, var tvungen att anpassas till nya principer och funktioner: allt syftade till att hylla de upplysta Medici-härskarna, Toscanas enande och hertig Cosimo I:s agerande, som kunde vända “mångas vilja … till en enda, sin egen” (G. Vasari-Ragionamenti).
Du kommer att utforska en rad fantastiska konstverk… marmorgruppen med segergeniet av Michelangelo i salen för de 500, bronsgruppen med Judit och Olopherne av Donatello, puttan med delfin av Verrocchio, Agnolo Bronzinos fresker i Eleonoras kapell; ta också en närmare titt på freskerna och på Dantes mask som inspirerade Dan Brown i hans roman “Inferno”!

Reseguide Florens Elisa Gurau & Valentina Fodde  

Turistguide i Florens 

Florence Travel Guide vista Palazzo Vecchio

Inget avstånd är för långt

Vandringsturer

En speciell promenad i Florens

Den här turen är tillägnad dem som vill veta alla fakta och hemligheter om två tusen år av florentinsk historia från stadens romerska ursprung till 1400-talets arkitektur, från Ponte Vecchio till vandringarna i Brunelleschis kupol.
På bara tre timmar har du möjlighet att besöka det bästa av Florens: Domkyrkan, torget i republiken, Signoria-torget och mycket mer…

Florence Travel Guide Chiesa Santa Maria Novella
Florence Travel Guide Passeggiata vero Ponte Vecchio
Florence Travel Guide Ponte Vecchio Firenze
Florence Travel Guide passeggiata su ponte vecchio
Florence Travel Guide vista Palazzo Vecchio
Florence Travel Guide Ponte Vecchio di notte
Florence Travel guide Vista firenze

Exklusivt erbjudande

Få din första rundtur